förnybar energi     tech     oberoende nyheter     tro på Gud     hälsa     kultur     trädgård     den nya världsordningen  
      Carl Grindes webbsida     

Gör en egen hängmatta och en uteplats


Detta är helt underbart! I LOVE LOVE LOVE IT! Alla borde få ha ett eget litet hörn där de kan njuta i solen.
Hängmatta är gjord av nylon linor, alltså plastliknande tunna rep och ett avsågat trappräcke. Jag gjorde varje knut i hängmattan med hjälp av ett litet buntband. Jag fick bättra på "knuten" med lite superlim för att den skulle hålla.
Sen är det en vanlig madrass som jag dragit ett påslakan över som jag tar in på kvällen. Fördelen med att den är gjord av plastnät är att den inte möglar och blir ful. Dessutom, om det regnat kan man, så fort det slutat ta med sig madrassen ut och lägga sig igen. Den blir ju inte blöt.

Text: Carl Grinde Datum: 28 September 2013
Uppdaterad: 19 Augusti 2014


Det har blivit många frukostar, brunchar och sena middagar i hängmattan. Jag tar ofta med mig lite rökelse ut. Det luktar ju så gott och håller även mygg borta.
Ultimat är att ha en flaska vin, levande ljus och lite musik. Det här mysiga konceptet vore något för fjällturismen här uppe i Jämtland. Tänk att få ligga i en sån här mjuk och härlig hängmatta med fin trätrall under sig med några ljuslykor och panoramautsikt över fjällmassiv. Vålådalen, Ottsö, Kolåsen och Kall. Man kan ha det året om. Perfekt tex för längdskidåkare, fjällvandrare som vill lyxa lite extra, kanske med en stor cappuchino och lite praliner med getmese. Det kostar inte särskilt mycket heller att få i ordning.


Jag använde buntband och nyonlina för att göra hängmattan. "knutarna" fick jag efteråt fixera med lim annars gled de lite.Obs detta blev alldeles för glest. Jag borde satt buntbanden tätare. Jag fick bättra på efteråt med mera lina.


Sommaren 2014
Här är bilder från sommaren 2014 från mitt eget lilla paradis. Massor av hemgjord nutella choklad och glass med hälsosamt socker -Sukrin eller Björksocker (Xylitol) och lax middag med sallad och vin.tags: Jesus, Jesus Kristus, Gud, skapare, skapelsetro, skapelse, bibleln, kristen tro, kristen, kyrka, religion, hopp, gudstro, jorden, naturen, ekosystem, planeten, planet, natur
Startsidan kultur
Vackra utflyktsmål i Jämtland. Upplev stillhet, natur, skog, bygd och landskap.
Gör en egen hängmatta och en uteplats.
Snickra egna möbler
Vacker arkitektur och inredning, husbåtar, trädhus mm.
Bara för kul, humor, hängande sängar, bilder på kakor, glass, bakverk etc
Må bra, raw food, fruktjuicer, doftljus, hudvård, välbefinnande
Jakt och fiske butiker, återförsäljare, klubbar och föreningar, myndigheter
Byggnadsvård -klassiska tekniker och material
Bygga hus, villa, torp, lantgård, växthus, badtunna, friggebodar, timmerhus, bastu
Friluftsliv, fjällvandring, kanot, kajak, längdskidåkning, skogsäventyr, bo på landet
Inredning, design
Foto
Film
Musik
Konst
Mänskliga rättigheter, tankefrihet
Konfektyr, bakverk, glass
Mat och dryck
Kollektivtrafik, samåkning
Semester, resor
Hästar, ridning
Om mig, kontakt