förnybar energi     tech     oberoende nyheter     tro på Gud     hälsa     kultur     trädgård     den nya världsordningen  
      Carl Grindes webbsida     

Vackra utflyktsmål i Jämtland: Ottsjö, Kolåsen, Kall, Mörsil, Åkersjön, Klövjö, Mörtsjön mm

Har ni tänkt på att de flesta politiska partierna har antingen en blomma eller ett grönt blad som symbol? Oftast går vi bara förbi det vackra. Naturen är underbart vacker, Gud har skapat allt det vackra vi ser runt omkring oss. Gör en utflykt med en vän. Och glöm inte att tacka och prisa Gud för den underbara värld han har skapat.

Text: Carl Grinde Datum: 27 Augusti 2013
Uppdaterad 21 December 2014Vålådalen ett fjällparadis i Jämtland söder om Åre
Här kan man vandra i fjällen, fiska, åka längdskidor, tälta och njuta av de vackra vyerna.
http://valadalen.se
http://www.naturumvaladalen.se
http://www.svenskaturistforeningen.se/upptack/Omraden/Jamtland/Fjallstationer/STF-Valadalen-Fjallstation
Kallbygden -en vacker by i norra Jämtland


Kolåsen, en liten by norr om KallbygdenEn väldigt vacker plats precis innan fjällen tar vid. Här finns ett hotell som är inrett i 70-tals stil! Gammal orginell stil på inredningen och retro i massor. Jättevacker utsikt mot fjällen i hotellrummen. En garanterat stressfri zon för dig som vill njuta av stillheten i fjällen. Vedeldad badtunna har de också plus små stugor man även kan hyra. Rekommenderas verkligen.
http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Jamtland/Fjallstationer/STF-Kolasen-Fjallstation/
http://kolasen.com
http://www.campingkartan.se/Kol%C3%A5sen/Ottsjö en vacker liten fjällby nära vålådalen


Här kan du prova på hästridning, fiske, längdskidåkning, fjällvandring. Ottsjö fjällhotell erbjuder storslagen utsikt, de har bastu och även ett kapell med fönster mot fjällvärlden.
Det finns även en Ica butik som hyr ut rum. Fjället ligger bara en kort promenad bort. Nere vid sjön en bit bort med bil ligger "guldkusten" som är en lång fin sandstrand med gamla tallar intill.
http://www.ottsjo.com
http://www.ottsjo.net
http://www.ottsjofjallhotell.seKretsloppshuset i Mörsil innan Järpen och Åre

Detta är en oas, café med ute servering, vacker trädgård, vinterträdgård sommar året om. Ta chansen att få äta lunch eller fika i ett prunkande växthus.

Åkersjön, ännu en pärla i Jämtland att upptäcka

Åkersjön ligger i norra Jämtland mot Föllinge till. Mest känt som skoterparadis på vintern men även ett vackert utflyktmål på sommaren. En sandstrand lär ska finnas utmed sjöns nordvästra kant en bra bit västerut från campingen sett. Båt rekommenderas om man vill ta sig dit. Annars kan man alltid ta med sig lite trevligt sällskap och tälta på någon höjd med vacker utsikt över Åkersjöns blåa vatten.

Klövsjö Sveriges vackraste by

I södra Jämtland ligger klövsjö som av många anses vara sveriges vackraste by. Inte svårt att hålla med om där den ligger i en grönskande dal som speglar sig i Klövsjöns ljusblåa vatten. Här finns många timrade hus i klassisk stil, gärdsgårdar, en hamnplats med brygga och båtar, en gedigen bygdegård mm. Byn har ett eget ölbryggeri som driver en restaurang med storslagen utsikt högt uppe i byn. I klövsjö finns även ett gårdsmejeri med getter. Mejeriet tillverkar getost som många restauranger köper. De har även egen gårdsbutik med fin servering. Målet med denna resa var dels hela byn för att den är så fin men även caféet som ligger längst nere i byn. De bakar bröd själva, gör praliner och bakverk. De har även vedeldad pizza ugn och kör pizza kvällar någon gång i månaden. Annars har de goda Focaccias. Ica butik finns och turistinfo center, väldigt fina golfbanor inom nån kilometer. Slalom på vintern och inte minst Klövsjö fjällhotell.

Mörtsjön nära Stugun, ett härligt badställe med sandstrand och långgrunt vatten

I östra Jämtland nära Stugun ligger Mörtsjön. Det är en vacker sjö med sommarstugor och två fasta boende runt i kring. För den som gillar sandstrand, bada och att jäsa på stranden i en lugn och avslappnad miljö är det här perfekt. Det är en klippt gräsmatta i slänten ovanför sandstranden. En omklädningshytt finns, brygga och en liten bystuga med loppis och café under sommaren. Åk dit och ta med picknick korgen och badmadrassen! Vattnet är ganska varmt.
http://www.badkartan.se/048679/M%C3%B6rtsj%C3%B6n,_Stugun
http://oppstuv.blogspot.se/2013/07/mortsjon.html
tags: Jesus, Jesus Kristus, Gud, skapare, skapelsetro, skapelse, bibleln, kristen tro, kristen, kyrka, religion, hopp, gudstro, jorden, naturen, ekosystem, planeten, planet, natur
Startsidan kultur
Vackra utflyktsmål i Jämtland. Upplev stillhet, natur, skog, bygd och landskap.
Gör en egen hängmatta och en uteplats.
Snickra egna möbler
Vacker arkitektur och inredning, husbåtar, trädhus mm.
Bara för kul, humor, hängande sängar, bilder på kakor, glass, bakverk etc
Må bra, raw food, fruktjuicer, doftljus, hudvård, välbefinnande
Jakt och fiske butiker, återförsäljare, klubbar och föreningar, myndigheter
Byggnadsvård -klassiska tekniker och material
Bygga hus, villa, torp, lantgård, växthus, badtunna, friggebodar, timmerhus, bastu
Friluftsliv, fjällvandring, kanot, kajak, längdskidåkning, skogsäventyr, bo på landet
Inredning, design
Foto
Film
Musik
Konst
Mänskliga rättigheter, tankefrihet
Konfektyr, bakverk, glass
Mat och dryck
Kollektivtrafik, samåkning
Semester, resor
Hästar, ridning
Om mig, kontakt