förnybar energi     tech     oberoende nyheter     tro på Gud     hälsa     kultur     trädgård     den nya världsordningen  
      Carl Grindes webbsida     

Brännässla innehåller högvärdiga näringsämnen


Text och foto: Carl Grinde Datum: 5 oktober 2010
Återgiven text från länkade sidor
Uppdaterad 26 Maj 2012

En av de mest effektiva växter för att avgifta blodsystemet och stärka kroppen och blodet är Brännässla, den innehåller cirka sjuttio vitala ämnen.
Om man har ont i magen, har försurad mage eller andra magproblem, candida mm är brännässla jättebra botemedel.
Det hjälper mig nästan varje gång om jag har lite ont i magen.
Här är länkar till svenska texter om brännässla
http://www.grongava.se/info/articles/11/byid
http://www.tahorseware.se/brannassla--1-kg-p-3293-c-586.aspx
http://www.maxielit.se/?kat=halsa&page=info_brannassla
http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=39&osCsid=3f2b91946803389cc043482c34081a27
http://www.epochtimes.se/articles/2010/04/25/19121.html
http://www.henriettesherbal.com/sv/hb-nassla.html
http://www.hallbarlivsstil.com/naring.html
http://fagerdalatradgard2.blogspot.com/2010/05/brannassla-for-manniska-och-tradgard.html
http://www.ecoop.se/contents/sv/d23.html

Brännässla innehåller: klorofyll, kiselsyra, järn, kalcium, folsyra, aminosyror, magnesium, myrsyra, serotonin, acetylkolin, glykosider, flavonoider, mangan, steroider, provitamin A och C-vitamin samt B-vitaminer i lättupptagliga former.
http://www.phbalans.se/koposalj/prodklick.asp?id=76 (text på svenska)Brännässla är bra för ögat, nässlor minskar det onda kolesterolet och risken för åderförkalkning
http://www.various-home-remedies.com/stinging-nettles.html

Brännässla är antiseptisk, anti-inflammatorisk, antioxidant, kramplösande, sammandragande, motverkar cirkulationsproblem, bra för magen, slemlösande, driver ut grus och sten från alla organ, särskilt njurar och gallblåsa, stärker levern, laxerande, nervlugnande, närande.
http://middlepath.com.au/plant/stinging-nettle_urtica-dioica_bllod-purifier-tonic.php

Brännässla är ett välkänt botemedel mot allergi, inklusive hösnuva och andra allergier. Det bidrar till att lindra inflammation som orsakats av allergiska reaktioner och rensar upp svullen näsa och tryck över bröstet.
http://www.herbalextractsplus.com/nettle.cfm

Brännässla är rik på vitamin A, C, E, D, F och P med en hög proteinhalt tillsammans med svavel, natrium, koppar, kalcium, mangan, krom och zink.
http://www.drstandley.com/herbs_nettle_root.shtml

Två koppar te av brännässla har alla vitaminer och mineraler du behöver för en dag.
http://heal-thyself.ning.com/profiles/blogs/nettles-leaf-herbal-infusion

Brännässla är en bra källa till vitamin D. D-vitamin är viktigt för muskelfunktion, nerv-och glandulära system och är av största vikt för att reglera metabolismen, dvs att näringsämnen, vitaminer, mineraler och läkemedel tas upp, omvandlas, och bryts ner i kroppen, även absorbtionen av kalcium. Brännässla är en värdefull K vitamin bärare, avgörande för en god funktion av cirkulationsorganen, hjärta, lever, och processen för blodkoagulationen.
http://www.herbsarespecial.com.au/free-herb-information/nettle.html

Brännässlans användningsområden
Brännässla motverkar artros, reumatoid artrit, gikt, tendinit och bursit
Brännässla motverkar akut artrit, osteo reumatoid,
Brännässla motverkar amenorré - utebliven menstruation
Brännässla motverkar bronkit, astma
Brännässla används inför förlossning
Brännässla motverkar förstorad prostata
Brännässla motverkar överdriven menstruation
Brännässla motverkar hösnuva
Brännässla motverkar benskörhet
Brännässla används för smärtlindring
Brännässla är bra för reproduktionsorgan
Brännässla för testosteron
Brännässla stärker njurarna
Brännässla används emot PMS
http://www.anniesremedy.com/herb_detail107.phpBrännässla är mycket näringsrik och kan användas som ett allmänt kosttillskott och är speciellt bra för dem som håller på att tillfriskna från sjukdom, har blodbrist, eller är äldre.
http://www.herbalremedies.com/nettle-information.html

Brännässla är ett botemedel mot njursten diabetes, astma, allergier, håravfall och hosta
http://www.greathomeremedies.com/herbs/stingingnettle.html

Ät pulver av brännnässlor
Brännässlor kan användas i matlagning. Man kan göra soppa med ägg och buljong med lite pulver av brännässla i. Man kan även hälla lite brännässlepulver i smeten när man gör pannkakor, våfflor, gratänger, pajer eller använda det i grytor. Ett smart sätt att snabbt få i sig mycket brännässla är att dricka lite brännässlepulver med vatten. Häll 5 tsk nässlepulver i ett glas och häll i lite vatten tillräckligt för att det ska flyta, håll för näsan (det smakar inte så gott) och drick snabbt.
Drick vatten direkt efteråt eller äpplejuice. Eller i stället för vatten kan du ha äpplejuice direkt i ditt glas med nässelpulver, inte mjölk för mjölk hämmar järnupptaget. Använd en batteridriven liten lattevisp.
Gör energi smoothies med nässlor, havre, nypon och citron.
Media kommer aldrig att göra en bra TV-program om de många välgörande egenskaper som brännnässlor har. De växer överallt, är gratis, kan förbättra folkhälsan i stor skala.
Om de flesta människor blev friska och fria skulle läkemedelsbolagen inte kunna sälja sina mediciner, vacciner och kemikalier till oss. Titta på dessa läkemedelsföretags hemsidor, bilder på människor och äldre som ser friska ut. Merck, Novartis, glaxosmithkline, Astrazeneca, Mylan, Bristol Myers Squibb, Pfizer De skulle inte kunna sälja sina produkter, kemikalier och mediciner längre och de skulle inte göra några pengar om folk åt naturliga läkemedel och höll sig friska. Deras aktievärden skulle falla, eftersom ingen skulle verkligen behöver dem så mycket som nu. De är så mäktiga och ägs av samma folk som styr media både tv och internet. Det är därför du aldrig kommer att höra om det stora värdet av brännnässlor på tv.

Brännässlor minskar allergier, stimulerar matsmältningen, renar blod, bra vid amning, minskar inflammtion
Brännässlor minskar allergier
stimulerar matsmältningen
renar blodet
hjälpmedel amning
minskar inflammtion
främjar menstruation
lindrar smärta
dödar bakterier
stoppar håravfall
sänker kroppstemperaturen
ökar urinering
stoppar blödning
vidgar blodkärlen
sänker blodtryck
läker sår
http://www.rain-tree.com/nettles.htm
Brännässle te innehåller vitaminerna A, B1, B5, C, D, E och K, järn, kalium, koppar, zink, magnesium, kalcium och andra. Den innehåller också flavonoider, essentiella aminosyror och proteiner.
http://www.therighttea.com/nettle-tea.html

Brännässla inehåller Vitamin C och K och flera B-vitaminer, sköra nya skott ska vara särskilt rika på C-vitamin och karoten.
http://www.peoplespharmacy.com/2005/10/18/stinging-nettle

Brännässla är närande och har använts i århundraden som ett hälsomedel som ger näring och avgiftar hela systemet.
http://www.dickcontino.com/NettleLeaf-remedies.htm

Nässlor och nypon
http://www.nasslornypon.se

Brännässla (Urtica Dioica)
http://www.alternativmedicin.se/sok/Medicinalvaxter.html
http://www.nyfikenvital.org/?q=node/175

Brännässla växer i hela Sverige utom längst norrut. Det finns knappast någon som inte råkat ut för växtens brännhår, som ger en brännande smärta på huden och röda blåsliknande utslag. När växten tor- kas eller kokas försvinner denna brännande "nässeleffekt". Brännässlan, som är vår mineralrikaste grönsak, är sedan länge känd som en mycket användbar nyttoväxt. En viss Arvid Månsson skrev redan 1637 att Brännässlan hjälper mot 41 krämpor! Brännässlor innehåller bl a:
klorofyll (rikligt)
kiselsyra
garvämnen
C-vitamin
mineraler: mycket järn, kalium, kalk, fosfor
Klorofyll, som finns i alla gröna växter och till hela 60% i Brännässlan, har en likadan kemisk struktur som hos vårt eget hemoglobin, som bygger upp och stärker blodet. Klorofyll är ett viktigt tillskott för vårt tarmsystem och hela vårt cirkulationssystem, då det bidrar till att rena och syresätta blodet. Klorofyll innehåller också mycket Magnesium, som verkar kärlvidgande och därigenom lindrande vid huvudvärk och mensvärk En tesked brännässlepulver per dag, som strös över maten hjälper till att täcka dagsbehovet av C-vitamin, Mineraler (fr a järn) och Klorofyll.
Brännässla, anses "rena blodet", stoppa blödningar och bota reumatism genom sin brännande verkan. De unga bladen kokas försiktigt till en näringsrik soppa. Används också som hårsköljnings- medel. Doseringen är en dekokt på 1/2 tesked till ett glas vatten. Drick lite flera gånger om dagen.
Brännässla Urtica dioica
Smärtan som uppstår vid kontakt med brännässlans blad förorsakas av en vätska som finns i nässlans brännhår. När spetsarna på dessa hår bryts av tränger de in i huden, och i vätskan som då sprutas in framkallar en inflammation i det lilla såret. Brännässlan är en mångsidigt användbar nyttoväxt. Förr lagade man gärna soppa av de späda skotten som är rika på bl a järn. Fibrerna av brännässlan har använts till framställning av ett tyg - nättelduk. Numera anser man att brännässlan är blodbildningsökande, urindrivande samt svagt blodsockersänkande. Roten är urindrivande. http://www.florahealth.com/flora/home/Canada/HealthInformation/Encyclopedias/Nettles%28StingingNettle%29.htm

calcium, d and vitamin C Urtica dioica herb stinging high blood pressure and rheumatism. googla
tags: hälsa, LCHF, GI, grönsaker, örter, ört, läkeväxter, gurkmeja, grönt te, viktminskning, bantning, frukt, kött, vetemjöl, medicinska, huskurer, underliv, könssjukdom, förkylning, influensa, svininfluensa, sprutor, WHO, nypon pulver, rosa canina, kalk , effektiv viktminskning, hälsa, alternativ medicin, naturläkemedel, hälsokost, fettsnål kost, fett doktorn, mättat fett, fleromättat fett, smör, grädde, ljus margarin, lättmargarin, Becel, svampinfektion. svamp, candida, candidiasis alcibans, ph balans, basgörande, syratillverkning, syra-bas balans, bota cancer, alternativ behandling, H1N1, vaccin, immunförsvar, bota hiv, hiv aids, hiv-positiva, bög, bög, bisexuell, hiv förnekelse, FDA, aspartam, cancer, E621 , glutamat, smakförstärkare, Parkinsons, demens, gurkmeja, ledvärk, bota artrit, bota artrit, naturläkemedel, läkemedelsindustrin, Glaxo Smithkline, korruption, sockerberoende, diabetes, sockerkänslighet, livsstil förändring, livsstil, kost förändring, kurser, mat, undervikt, övervikt, GI kost, mag-tarmproblem, depression, deprimerad, drogberoende, kostråd, glykemiskt index, ätstörningar, hetsätare, härdat fett, livsmedel, naturliga fetter, fetma, hjärt- och kärlsjukdomar, homeopatiska, alternativ medicin , naturliga kosttillskott, näring, vaccin, frisk, organisk, mat, medicin, bot, rättigheter, frihet, fda, eu, vitaminer, mineraler, stevia, homeopatiska, alternativ medicin, naturliga kosttillskott, näring, Codex Alimentarius, apoteket, aspartam
Startsidan hälsa
Diabetes genombrott! Bota diabetes med capsaicin (från chili peppar) och raw food, vegan kost
Bota värk, reumatism, inflammationer, artros och stelhet med nypon och gurkmeja
Bota cancer
Baka kladdkakor med kikärter
Bota och förebygg inflammationer, influensa, kräksjuka och illamående
Bota förkylning, hosta, halsont, nästäppa
Bota urinvägsinfektion, blåskatarr
Bli av med Candida -förstorad jästsvamp i magen och tarmen. Bli kvitt parasiter i magen och tarmen.
Brännässlor innehåller alla vitaminer och mineraler kroppen behöver, stärker blodet
Bota hjärtbesvär, sänk blodtrycket och kolesterolvärdet, starkare hjärta, förebygg åderförkalkning
Kolloidalt silver -ett alternativt antibiotika som håller ditt immunförsvar starkt
Magnesium och magnesiumbrist
Lugnande och antidepressiva örter, inre harmoni, bättre sömn
Bota depression, få bättre minne, hjärngymnastik
Bota huvudvärk och migrän
Läkande örter med välgörande egenskaper
Nyttig mat, recept, länkar, ortomolekylär medicin,
antioxidanter, fria radikaler,
syrabalans ph värde i kroppen
Länkar till hälsobutiker och alternativ medicin, sund livsstil
Kokosolja -antibakteriell, svampdödande och antivirala egenskaper
Stevia ett naturligt sötningsmedel
Aloevera naturligt läkemedel
Vattenfilter
Att bli fri från HIV
-dekonstruera HIV/AIDS.
Skapa och återställ hälsan
HIV/AIDS Pharma outad: -föredetta ägare till Auschwitz förintelseläger
HIV/AIDS konstruktionen spårad tillbaka till sitt ursprung i Nazist-industrin
HIV/AIDS är baserat på en stor lögn,
över 200 länkar om bedrägeriet
Bota HIV/AIDS, hur man detoxar från giftiga HIV-mediciner, tips om nutrition och hälsosam mat
Chockande fakta om HIV-test kit. Hiv/aids-industrin är en stor bluff. HIV tester bevisar ingenting.
HIV/AIDS är en lögn.
HIV/AIDS -hur tillverkas ett HIV test? Smittkoppor vaccin startade "Aids virus"
HIV mediciner dödar dig,
biverkningar innefattar dödsfall
George Bushs företag
Mobile Oil Corporation
och oljebolaget Chevron
äger patent för HIV-läkemedel
HIV-läkemedlet Truvada
ger farliga biverkningar
HIV-läkemedlet Fuzeon
orsakar lunginflammation
HIV-mediciner funkar
sämre för kvinnor och svarta
Bota manlig eller kvinnlig sterilitet
Underlivsbesvär, besvär med prostata, mensbesvär, åderbråck
Kosmetika, tvål, schampo, må bra
Läppstift, hudkrämer och nagellack kopplas till bröstcancer och ledgångsreumatism.
Metoder att behandla, förebygga och bota ADHD
Schizofreni och sinnessjukdom botas med vitaminer, mineraler och alternativa metoder
Förebygg blindhet och behandla synproblem med naturläkemedel
Bota denguefeber -en frossa/feber i asien och tropikerna
Farliga E-ämnen i kravmärkt mat
naturläkemedel, alternativ medicin och homeopatisk terapi hotade av nya lagar
Aktuella händelser, föredrag mm
-hjälp mig att sprida ordet
Om mig, kontakt